Voi cât de des vă curățați spațiul de lucru?
Experții recomandă curățarea și să dezinfectarea suprafețelor atinse frecvent cel puțin o dată pe zi. Și asta pentru că studiile arată că biroul la care lucrezi zilnic poate găzdui peste 10 milioane de bacterii, adică de 400 de ori mai multe față de baie.
Un mediu de lucru curat crește productivitatea, eficiența, concentrare și startea de spirit, iar cea mai potrivită perioadă pentru curățenie este la finalul activității, pentru a lăsa totul pregătit pentru a doua zi.
Dacă vrei să-ți igienizezi biroul eficient, am pregătit câteva sfaturi utile care să te ajute.
Sortează obiectele din birou și organizează-le corespunzător
Fiecare lucru din birou are nevoie de un loc dedicat și cu cât vei reuși asta mai mult, cu atât te vei bucura de un spațiu care să te inspire și care să-ți dea o energie bună.
Păstrează obiectele utilizate frecvent la îndemână pentru a fi ușor de găsit și pentru a nu pierde prea mult timp căutându-le.
Pe de altă parte, obiectele pe care le folosești mai rar, cum ar fi cabluri, plicuri, capsatoare etc., le poți depozita în dulap, în sertare sau în spațiile speciale de organizare.
Pentru a păstra documentele confidențiale și obictele de valoare, un seif sau o cutie de valori sunt cea mai bună alegere.
În acest fel, poți păstra spațiul de lucru cât mai ordonat și va fi foarte simplu să îl igienizezi.
Curăță și dezinfectează toate surpafețele
Chiar dacă totul pare curat, în jur sunt milioane de bacterii și particule de praf, care necesită dezinfectare zilnică.
Cu o lavetă sau cârpă umedă, șterge biroul, rafturile și sertarele. Poți folosi o soluție de curățare cu dezinfectant sau alcool medicinal pentru a curăța suprafețele.
Igienizează obiectele din birou
Înainte de a aranja toate obiectele la locul lor, șterge-le cu o pânză umedă pentru îndepărtarea prafului. Utilizați o cantitate mică de dezinfectant pentru a ucide germenii și bacteriile.
Dezinfectează echipamentele cu care lucrezi
Primul pas este să oprești și să deconectezi laptopul sau computerul la care lucrezi. Îndepărtează praful cu o cârpă uscată din microfibră, apoi cu o soluție specială de curățare eliminați bacteriile. Nu pulverizați niciodată direct și nu utilizați decât produse dedicate.
Pentru a curăța tastatura sau alte zone greu accesibile utilizați aer comprimat sau Q -Tips.
Întreținerea zilnică este importantă pentru menținerea curățeniei spațiului de lucru. Păstrează materialele de curățare la îndemână, astfel încât să le poți folosi cât mai des.
Curățați-vă suprafețele cu atingere frecventă zilnic și asigurați-vă că totul este păstrat la locul potrivit. Faceți o curățare generală cel puțin o dată la două săptămâni. Curățenia va ține la distanță germenii, bacteriile și bolile, iar un mediu curat este esențial pentru o stare de spirit bună, organizare și productivitate.